Jak blokovat fotografie na Facebooku a chránit tak vaše soukromí [aktualizace 2022]
Naposledy aktualizováno 23. září 2025 uživatelem Peter Wood
Možná se vám nelíbí, když vás přátelé označují kvůli trapným fotkám na Facebooku. Jak blokovat fotky na Facebooku před přáteli, aby je ostatní neviděli? Ve skutečnosti ne všechny fotky na Facebooku jsou veřejně dostupné. Proto je také nutné naučit se, jak blokovat a skrývat fotky na Facebooku před veřejností. Nejenže blokujete sdílení fotografií na Facebooku, ale také titulní fotky na Facebooku.
Navíc Správa aktivity je nový nástroj na ochranu soukromí, který blokuje a skrývá informace před ostatními a byl představen v roce 2020. Umožňuje filtrovat příspěvky podle osoby a datového uspořádání. Více informací o nové funkci a alternativě k blokování fotografií na Facebooku naleznete v článku.

- Část 1: Blokování fotografií na Facebooku pomocí správy aktivity
- Část 2: Nejlepší alternativa ke skrytí fotografií a videí na Facebooku
- Část 3: Blokování fotografií na Facebooku od přátel
- Část 4: Blokování fotografií na Facebooku před veřejností
- Část 5: Blokování sdílení fotografií na Facebooku
- Část 6: Blokovat titulní fotografie na Facebooku
Část 1: Blokování fotografií na Facebooku pomocí správy aktivity
Správa aktivity na Facebooku vám umožňuje rychle a hromadně odstranit a blokovat historii příspěvků na Facebooku na webu pro počítače a mobilní aplikaci. Když archivujete obsah, abyste si ho uchovali pro sebe, můžete jej kdykoli zrušit. Poskytuje také filtry k vyhledání konkrétního obsahu podle typu příspěvku, osoby nebo z konkrétního časového období.
Krok 1: Přejděte do nabídky Nastavení svého Facebooku.
Krok 2: Vyberte možnost Záznam aktivit.
Krok 3: V horní nabídce klepněte na možnost Spravovat aktivitu.
Krok 4: Klepnutím na možnost Vaše příspěvky zaškrtnete příspěvky.
Krok 5: Vyberte Archiv nebo Koš pro blokování fotografií z Facebooku.

Část 2: Nejlepší způsob, jak skrýt blokované fotografie a videa z Facebooku
Existuje nějaký způsob, jak uložit odstraněné fotografie a videa z Facebooku? Jak chránit blokované fotografie z Facebooku? WidsMob MediaVault je konečný způsob ochrany soukromých souborů. Umožňuje vám skrýt fotografie a videa v počítači pomocí přístupového kódu. Kromě toho můžete také vytvořit různá alba pro uložení fotografií a videí podle typu příspěvku, osoby a dalších osob.
- Skrýt fotografie, videa, HEIC a další soubory z Facebooku.
- Spravujte blokované fotografie a videa v různých kategoriích.
- Poskytují ochranu šifrování AES-256 pro skrytí citlivých souborů.
- Synchronizujte soubory z iPhone, Androidu a dalších zařízení.
Krok 1: Pokud jste již zrušili archivaci blokovaných fotografií a videí z Facebooku do počítače, můžete si stáhnout mediální úložiště a spustit program. Kliknutím na tlačítko Importovat přidáte blokované fotografie a videa do programu.

Krok 2: Po importu blokovaného videa můžete dvakrát kliknout na požadovaný soubor a zobrazit si podrobnosti. Kromě toho můžete také spravovat blokované fotografie a videa z Facebooku, například je přenést, smazat a přidat do složky oblíbených.
Část 3: Blokování fotografií na Facebooku od přátel
Pokud vás na fotkách na Facebooku označují triky přátel, ostatní je také budou procházet hledáním vašeho jména. Nebo se o tyto fotografie z Facebooku moc nestaráte, ale nechcete je ukázat všem svým přátelům. Znamená to, že nechcete požádat svého přítele o odznačení fotografie na Facebooku. Musíte tedy blokovat fotky na Facebooku před přáteli, abyste některým označeným fotkám skryli určité přátele. Zde je způsob řešení problému blokování fotografií na Facebooku od přátel.
Krok 1: Přihlaste se ke svému profilu na Facebooku.
Krok 2: Klikněte na tlačítko Nastavení.
Krok 3: V levém seznamu stránky vyberte možnost Časová osa a označování .
Krok 4: Najděte třetí otázku a vyberte druhé nastavení.
Krok 5: Klikněte na tlačítko Upravit na pravé straně.
Krok 6: Když se zobrazí možnost nastavení soukromí, klikněte na ni.
Krok 7: Vyberte možnost Pouze já nebo možnost Vlastní , chcete-li zablokovat fotografie na Facebooku před přáteli.

Poté můžete spravovat, kdo může tuto označenou fotografii vidět a kdo ne. Nastavte si soukromí blokováním fotografií na Facebooku před přáteli, abyste mohli používat štítky jiným způsobem. Až příště vaši přátelé zveřejní fotografie na Facebooku a znovu vás označí, jednoduše tuto dovednost použijte a usmějte se na ně.
Část 4: Blokování fotografií na Facebooku před veřejností
Možná nevíte, že všechny vaše příspěvky budou veřejné, pokud si předem nenastavíte soukromí. To se zdá hrozné, každý může zobrazit vaše údaje a denní záležitosti na časové ose Facebooku pouhým vyhledáním vašeho jména. Proto je důležité blokovat fotografie na Facebooku před veřejností. Jen pokud chcete jen něco zveřejnit pro všechny, jsem si jistý, že za určitých okolností budete muset fotografie na Facebooku před veřejností blokovat. Není třeba mazat fotografie na Facebooku , abyste je na časové ose skryli. Stačí kliknout na nějaké možnosti a poté můžete fotografie na Facebooku před veřejností blokovat.
Krok 1: Přihlaste se ke svému profilu na Facebooku.
Krok 2: Vyberte možnost Nastavení.
Krok 3: V pravém seznamu vyberte možnost Soukromí .
Krok 4: Najděte možnost Kdo může vidět mé věci , která je na první pozici.
Krok 5: Klikněte na možnost Omezit minulé příspěvky, když se zobrazí zpráva Omezit publikum pro příspěvky, které jste sdíleli….
Krok 6: Vyberte možnost Omezit staré příspěvky , chcete-li zablokovat veřejnosti fotografie na Facebooku.

Později se zablokované veřejné fotografie na Facebooku změní na přátele. Proto se nebudete starat o bezpečnost svého profilu na Facebooku. Sdílejte úžasné okamžiky s přáteli a zaznamenávejte svůj život po zablokování fotografií na Facebooku před veřejností.
Část 5: Blokování sdílení fotografií na Facebooku
Pokud někdo sdílel vaše soukromé fotografie na Facebooku, aniž by vás o tom informoval, opravdu vás to trápí. Možná můžete ke svým fotografiím na Facebooku přidat vodoznaky. Stále to však není klíčový bod k vyřešení problému. Nelze blokovat přímé sdílení fotografií na Facebooku. Jediné, co můžete udělat, je vybrat si během zveřejňování příspěvků přátele. Blokování sdílení fotografií na Facebooku je tedy pro Facebook stále velkou otázkou.
Krok 1: Přihlaste se ke svému profilu na Facebooku.
Krok 2: Přidejte fotografie na Facebook jako obvykle.
Krok 3: Před nahráním vyberte nastavení soukromí .
Krok 4: Klikněte na Pouze já nebo Vlastní a nastavte, s kým chcete sdílet.
Krok 5: Nahrajte svůj příspěvek po zablokování fotografií na Facebooku a sdílení.

Vyberte přátele, o kterých si myslíte, že nebudou sdílet vaše fotografie bez vašeho příspěvku. Mezitím mohou jen sdílet vaše fotografie s lidmi, které jste předtím vybrali. Vaše fotografie z Facebooku vidí jen pár lidí. Bude to bezpečnější blokováním sdílení fotografií na Facebooku.
Část 6: Blokovat titulní fotografie na Facebooku
Titulní fotografie představují vkus. Možná jste se změnili za několik a nechcete ostatním ukazovat. Nebo chcete jen skrýt svou titulní fotku. Můžete tedy blokovat fotografie na Facebooku, aby se staly tajemstvím. Současnou titulní fotografii však nelze zablokovat. Jediná věc, která blokování fotek na Facebooku může pomoci, je skrýt vaše minulé titulní fotografie ostatním.
Krok 1: Přihlaste se ke svému profilu na Facebooku.
Krok 2: Klikněte na možnost Fotografie.
Krok 3: Vyhledejte a otevřete starší fotografie obálky.
Krok 4: Klikněte na možnost Upravit.
Krok 5: Vyberte možnost Pouze já.
Krok 6: Klikněte na možnost Úpravy hotové.

Po všech těchto úkonech můžete na Facebooku blokovat fotografie z předchozích titulních stránek. Nikdo kromě vás si je nemůže prohlédnout. Můžete si tedy libovolně měnit titulní fotografie na Facebooku , aniž byste museli mazat staré. Je však škoda, že blokování fotografií z aktuálních titulních stránek na Facebooku zatím není k dispozici.
Závěr
Je docela jednoduché a pohodlné blokovat fotografie na Facebooku od přátel a blokovat fotografie na Facebooku před veřejností. Přesto se neobjevila přímá operace blokování sdílení fotografií na Facebooku a blokování titulních fotografií na Facebooku. Můžete také do určité míry zabránit veřejným osobním údajům. Blokování fotografií na Facebooku se může uplatnit na mnoha dalších místech. Udělej to hned.